Духът на времето

28 септември 2009

Метро в Пловдив

Имайки предвид релефа на града отначало малко подскочих от изненада. Обаче после се замислих, че би могло да стане. Все пак сме 21-ви век дори и у нас.
На първо място се надявам да не разрушават повече тепета, както направиха с тепето срещу търговската гимназия (ще ме прощават пловдивчани ама му забравих името). Там 3 години взривяваха и доста труд и средства се хвърлиха. някой явно доста допре плати за да се заличи един от символите на града.
Дано да не се разрушат ценни находки и да не се развали облика на града. Но според мен наистина едно метро ще облекчи нещата, тъй като тесните улици са неудобни за спиране а и автомобилния трафик в града вече доста се е увеличил.
Социалният ефект на едно метро е неоспорим и ясен.
Обаче има и един друг ефект. По време на изкопните работи според мен ще се открият ценни археологически находки. Предполагам, че няма да бъдат унищожени както това стана при изкопните работи за метрото в София. Дано да не се увредят околни сгради, както Военния Клуб в София, които бе укрепен допълнително!
Предполагам, че ще се има предвид Античния Театър, Стария град и други забележителности на град Пловдив.
Надявам се, че ще се подходи по-отговорно.
И не на последно място пожелавам на фирмата изпълнител да не бъде изнудвана от местната администрация както и да не бъдат протакани излишно и с посредници много от етапите при строителството, както това стана в София.
Е пожелавам успех на пловдивското метро и късмет.

Етикети: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]



<< Начална страница