Духът на времето

14 септември 2009

За обслужването, парите и клиентите

Отдавна ме навеждат мисли за обслужването, парите и клиентите в нашата красива страна България.
Интересен процес се наблюдава в последните години по отношение на лятната почивка на море. Лакомията на така наречените "бизнесмени" по родното черноморие мина всякакви граници. Хората масово започнаха да почиват в Турция, Гърция и Хърватска. Опарените чужденци започнаха да избягват градската среда на българското черноморие примесено с пълна липса на обслужване или пък някакво бледо нейно подобие. Чак в края на сеозна се сетихме, че имало и български туристи. И се започна едно надпреварване за позабравения български турист. Уви късно. Направо жалка история.
Та размислите в този род ме навеждат над идеята, че рано или късно ще се стигне до разрушаване на огромните като палати хотели. Това ще спомогне за добавяне на изгледа към морето към почивката на изнурения турист.
Не мога да разбера безочието на различните "хотелиери" от кол и въже, които смятат за дойна крава всеки турист и го мародерстват по най-различни начини.
Обаче пък се радвам, че най-после българския турист (клиент) се вдигна на бунт и се усети, че като се плаща за нещо то е редно и да се получи нещо срещу тези пари. Изведнъж откритието че процеса е взаимен спомогна за разтърсването на българския туристически бранш. Ако въобще може да се каже, че такъв бранш съществува.
Имам надежда, че някой ден ще се оправят нещата и безкрайно много се радвам, че българския клиент се събуди.
Добро Утро ! Хайде, ставай! Живеем тук и сега!

Етикети: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]



<< Начална страница